Gerard Loermans
Lichaamsgerichte therapie en Technisch Bureau G. Loermans
HomePraktijk lichaamsgerichte therapie en bewegingTechnisch Bureau G. loermansOver mijzelfContactgegevens
Ontdek je beweging

Het thema is “ontdek je beweging”

Ik kan het ook noemen:
Uitvinden hoe je het meest efficiënt en plezierig kan bewegen
OF Ontdek de mogelijkheden van je lijf en krijg meer zelfbewustzijn en zelfvertrouwen.


Iedereen beweegt op ontelbare manieren. Ons lijf is tijdens de evolutie gespecialiseerd in bewegen zo dat het alles kan doen wat nodig is om jezelf en de soort in stand te houden én om dit zo optimaal mogelijk te doen.
Ons lichaam is zeer efficiënt in het bewegen. Ga maar na hoever je kan lopen of hoeveel fysiek werk je kan doen op één maaltijd. Als je weet dat je daar goed in bent voelt je je zeker. Je vertrouwd op je capaciteiten, je weet dat je jezelf ‘in stand kunt houden’.
 
Dat klinkt heel erg eenvoudig. In de huidige ingewikkelde wereld lijkt het alsof je veel meer gebaat bent bij andere vaardigheden zoals omgaan met computers en alle moderne communicatie, internet etc.
Dat wil ik ook niet onderschatten maar ga eens bij jezelf na wat er gebeurd als je je daar onzeker over voelt. Waar voel je dat? In je lijf! Het lijkt erop dat zelf als je niet vertrouwd op de benodigde intellectuele vaardigheden, je lijf zich daar niet goed bij voelt en snel uitgeput raakt. Het lijkt wel of je daardoor overvallen wordt terwijl je nauwelijks fysieke inspanning hebt verricht.
 
Ik ben ervan overtuigd dat je daar wat aan kan doen door in contact te zijn met het basisgevoel dat je daar altijd op kunt vertrouwen. Daarvoor is het wel nodig om dit door oefening te ervaren en bewust te worden.

Ik kan nog veel meer vertellen over de mogelijke oorzaken van het kwijtraken of nooit gehad hebben van dat basisgevoel.
Elk mens, en jij dus ook heeft daarover zijn of haar eigen unieke verhaal dat alleen jij zelf het beste kent en kunt kennen. Voor een deel zit dit kennen ook in je lijf en niet in je bewuste geheugen.
 
 
Wat gaan we doen?
Individueel of in een kleine groep van 3-5 personen gaan we bewegen. Bij voorkeur buiten in het park, in de duinen of op het strand. De nadruk ligt op wandelen en ‘lichtvoetig’ hardlopen gecombineerd met allerlei oefeningen. Het kan ook in mijn praktijkkamer maar dan ligt het accent natuurlijk anders.
 
Het is de bedoeling dat je jezelf gaat waarnemen en ontdekken hoe je beweegt, hoe je in beweging komt en hoe je daarbij je lijf, je adem, je kracht en energie gebruikt. Uiteraard kijk ik met je mee, stel onderzoekende vragen en geeft aanwijzingen en kom met voorstellen om hierin net een stap verder te kijken, je bewustzijn te verruimen.
Vanuit hoe je nu beweegt, wat je daarbij tegenkomt en met respect daarvoor kan je uitvinden hoe je meer ‘in dynamische balans’ kunt gaan bewegen. Je zal op den duur merken dat je fysieke vaardigheden zich verruimen en verbeteren. Het gaat dus niet om werken aan je conditie of verbeteren van je prestaties, hoewel mijn eigen ervaring is dat dit wel beïnvloed wordt. Ook zal het kunnen doorwerken in je privé activiteiten of je werk ook als dat niet fysiek werk is.
 
Ik gebruik hierbij mijn eigen lange ervaringen met “werken”, sporten en meditatie maar ook tai chi en natuurlijk de opleiding tot lichaamsgerichte (Biodynamische) therapie en Bio Release.
 
Ben je al nieuwsgierig hoe dat werkt laat me weten en we gaan het ontdekken.
Overzicht Activiteiten
Biodynamische therapie
Ontdek je beweging
Voor wie
Praktische informatie
HomePraktijk lichaamsgerichte therapie en bewegingTechnisch Bureau G. loermansOver mijzelfContactgegevens